2ο Δημοτικό Σιδηροκάστρου - 17 Νοέμβρη

17 Νοέμβρη

 • 17 Νοεμβρίου 2016

  Την γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου παρουσίασαν και φέτος οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο τμημάτων της Γ΄ τάξης του σχολείου μας. Γιορτάσαμε και τιμήσαμε το όχι των ελλήνων φοιτητών απέναντι στην τυραννία της χούντας των συνταγματαρχών.

  περισσότερα »
 • 17 Νοεμβρίου 2015

  περισσότερα »
 • Μνήμη Πολυτεχνείου - 17 Νοεμβρίου 1973 41 χρόνια μετά

  Την γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου παρουσίασαν φέτος για πρώτη φορά οι μικροί μαθητές των δύο τμημάτων της Γ΄ τάξης του σχολείου μας.

  περισσότερα »
 • 17 Νοεμβρίου 2013

  περισσότερα »
 • 17 Νοεμβρίου 2012

  Ο άνθρωπος δεν πάλεψε στο διάβα του να κατανικήσει μόνο τα στοιχεία της φύσης. Πάλεψε να κατακτήσει και τα μεγάλα ιδανικά: Ελευθερία, Δημοκρατία, Ανεξαρτησία, Δικαιώματα. Τότε μόνο έχει αξία η ζωή του Ανθρώπου πάνω στη γη, όταν είναι σεβαστά αυτά τα ιδανικά, αυτές οι ιδέες, αυτές οι αξίες.
  Αυτά τα ιδανικά, αυτές τις ιδέες, αυτές τις αξίες, τίμησαν και οι μαθητές του 2ου Δημ. Σχ. Σιδηροκάστρου, σε μία εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973. Οι μαθητές των ΣΤ1 και ΣΤ2 τάξεων με τη βοήθεια των δασκάλων τους και την πολύτιμη συνδρομή της καθηγήτριας της Θεατρολογίας, κατάφεραν, μέσα από θεατρικά δρώμενα, να απεικονίσουν το όλο πνεύμα που επικρατούσε στα χρόνια της δικτατορίας, παραθέτοντας αρκετά από τα σημαντικότερα γεγονότα που επηρέασαν τότε τον ελληνικό λαό, να εκφράσουν τους προβληματισμούς των νέων της εποχής εκείνης και να καυτηριάσουν τον αλόγιστο και αψυχολόγητο «οίστρο» για καταπάτηση ιδανικών, ιδεών, αξιών, εν ονόματι κάποιων σκοπιμοτήτων.

  περισσότερα »
 • 17 Νοεμβρίου 2011

  περισσότερα »