2ο Δημοτικό Σιδηροκάστρου - Αγωγή υγείας

Αγωγή υγείας

 • Tι είναι υγιεινή διατροφή

  Η υγιεινή διατροφή παρέχει όλες τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται το σώμα ώστε να είναι υγιές. Έχει ποικιλία και είναι πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, ενώ περιέχει ελάχιστα κεκορεσμένα λιπαρά, τα οποία βρίσκονται σε προϊόντα του εμπορίου, το κρέας, το πλήρες γάλα, το βούτυρο και το τυρί. Η διατροφή πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες του σώματος σε ενέργεια, συμβάλλοντας παράλληλα στη διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους.

  περισσότερα »
 • Πρόγραμμα Υγιεινής Διατροφής

  Οι μαθητές των Δ1 και Δ2 τμημάτων του σχολείου μας, στο μάθημα της ευέλικτης ζώνης, με τις δασκάλες τους Καραγιαννίδου Όλγα και Γιούρη Ελένη και εκπόνησαν το πρόγραμμα "Υγιεινή διατροφή"

  περισσότερα »
 • Γερά δόντια

  Η σημασία και η συμβουλή της στοματικής υγείας στη ζωή των ανθρώπων είναι σε όλους γνωστή. Διατηρεί και προάγει τη γενική υγεία και συντελεί στη ποιότητα της ζωής των ανθρώπων.

  περισσότερα »
 • Κυκλοφοριακή Αγωγή

  Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σιδηροκάστρου συμμετείχε στο πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών με τίτλο "Μαθαίνω να κυκλοφορώ με ασφάλεια". Σκοπός του προγράμματος ήταν να μυήσει το παιδί στους βασικούς κανόνες της κυκλοφοριακής αγωγής. Να μάθουν τα παιδιά να ξεχωρίζουν και ν' αντιμετωπίζουν τους κινδύνους στους δρόμους και να καλλιεργήσουν το έμφυτο σε κάθε άνθρωπο, ένστικτο της αυτοπροστασίας.

  περισσότερα »