Οι τάξεις Γ΄ και Δ΄ στους Σχολικούς κήπους

Οι τάξεις Γ΄ και Δ΄ στους Σχολικούς κήπους

Την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 ήρθε η σειρά των Γ’ και Δ’ τάξεων να επισκεφτούν τους Σχολικούς Κήπους. Ο κ.Παύλος Παυλίδης και η κ. Λεμονιά Τσολακίδου συνόδευσαν τα παιδιά εκεί όπου τους περίμενε και πάλι ο κ. Βαγγέλης Μακρής, για να τους ξεναγήσει.Η επίσκεψη της Δ’ τάξης είχε ιδιαίτερη σημασία για τους μαθητές και τις μαθήτριές της, καθώς ήταν αυτοί/ες που πρώτοι εμπνεύστηκαν και εξέφρασαν την ιδέα να μετατραπεί ο χώρος σε λαχανόκηπους. 

Το πρόγραμμα που παρακολούθησαν οι μαθητές/τριες ήταν σχεδόν το ίδιο. Όπως συνέβη και με τα πρωτάκια μας, με τη βοήθεια του κ. Μακρή και των εκπ/κων τους αναγνώρισαν όλα τα φυτά των κήπων μας (ρεπανάκια, αντίδια, κρεμμυδάκια, μαρούλια, ρόκες, σπανάκια), έμαθαν πώς οργανώνεται μια φυσική καλλιέργεια, μίλησαν για την αξιοποίηση των απορριμμάτων και τις πολλαπλές τους χρήσεις με τη λογική της κυκλικής οικονομίας, συζήτησαν για την κομποστοποίηση και την αξιοποίηση φλούδων και φύλλων για τη δημιουργία φυσικού λιπάσματος και, κατόπιν, πέρασαν στην πράξη, φυτεύοντας τα δικά τους σποράκια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Έτσι, με τη συμμετοχή των τάξεων Γ’ και Δ’  η συλλογή του σχολείου μας με σπορόφυτα μεγάλωσε και τα παιδιά μας περιμένουν να δουν τα νέα φυτά, τα αποτελέσματα της δικής τους δράσης. Κι επειδή τα μαρούλια και οι ρόκες που είχε φυτέψει ο κ. Βαγγέλης από τον Σεπτέμβρη ήταν έτοιμα για συγκομιδή, οι μαθητές/τριες των Γ’ και Δ’ είχαν την τύχη να πάρουν και να δοκιμάσουν στο σπίτι τα προϊόντα του κήπου. Κι απ’ ότι μας είπαν την επόμενη ημέρα, τα λαχανικά μας είναι υπέροχα!

 

 

 

 

 

Το ραντεβού μας με τον κ. Βαγγέλη Μακρή, τον οποίο οφείλουμε και πάλι να ευχαριστήσουμε θερμά, ανανεώθηκε για τις αρχές του Δεκέμβρη, οπότε με την βοήθεια των εκπαιδευτικών θα προσπαθήσουμε να δείξουμε σε όλα τα παιδιά του σχολείου πώς γίνεται η κομποστοποίηση και να θέσουμε τις βάσεις ώστε, με τη συμμετοχή όλης της μαθητικής κοινότητας, να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα παραγωγής φυσικού λιπάσματος από φλούδες και φύλλα, με τα οποία θα κάνουμε τους κήπους μας πιο εύφορους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κοινοποιήστε στο ...
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2ο Δημοτικό Σχολείο Σιδηροκάστρου - Σερρών
2ο Δημοτικό Σχολείο Σιδηροκάστρου - Σερρών

Πρόσφατα Άρθρα

Ιστορικό